Moderní výživa: mýty vs. fakta
Národní dům, Ústí nad Labem
Hlavní náplní přednášky bude prezentovat vědecky podložené informace o výživě moderní, srozumitelnou a zábavnou formou. V přednášce si vysvětlíme, jak se orientovat v mnoha protichůdných informacích o výživě a dietách, řekneme si o negativní roli celebrit a médií a o důležitosti kritického myšlení v oblasti výživy a zdraví. Dále si pro ilustraci krátce vysvětlíme některé nejznámější mýty ve výživě, jako je např. téma lepku, konzumace mléčných výrobků a masa. A nakonec si prakticky ukážeme, jaké jsou pilíře zdravého životního stylu a jaký má zdravý životní styl význam pro fyzické i duševní zdraví i pracovní výkonnost. V závěru přednášky bude prostor pro dotazy.
Ing. Bc. Lukáš Roubík je odborník na výživu s 20 lety praxe, autor tří populárních knih o výživě, hubnutí a fitness a zakladatel Institutu Moderní Výživy. Obor Výživa člověka vystudoval na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity v Brně, biomedicínské inženýrství na ČVUT v Praze. Ve své praxi se zabývá popularizací vědecky podloženého pohledu na výživu a redukční diety prostřednictvím vzdělávacích akcí, přednášek a kurzů pro zaměstnance, studenty, profesionály, sportovce i širokou veřejnost. V roce 2020 jste ho mohli vidět v televizním pořadu "Tlouštíci" na stanici TV Prima.
Cena v předprodeji 190 Kč a cena na místě 240 Kč.